Napište mi


[CNW:Counter]

Slavkovské roštěnky

Suroviny

4 - 5 roštěnek, 4 lžíce oleje, 2 párky, 10 dkg slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 2 - 3 papriky, 20 dkg sterilizovaného hrášku, 1 lžíce hladké mouky, trochu vývaru z kostky, pepř, sůl.

Postup

Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme. Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme. Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme. Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.