Napište mi


[CNW:Counter]

Domácí roštěnky

Suroviny

6 plátků roštěnek, jednu konzervu kompotovaných broskví, 3 hermelíny, které podélně rozřízneme tak, že zůstanou kolečka jen nižší. Olej, sůl, pepř.

Postup

Roštěnky naklepeme jen lehce klouby, ne paličkou. Posolíme a opepříme. Zapékací mísu potřeme olejem a vložíme roštěnku, potřeme ji také olejem a položíme další opět potřeme a tak dál. Dáme do lednice nejlépe na 24 hodin odležet. Roštěnky druhý den usmažíme na pánvi a pak je naskládáme na vymazaný pekáček, jednu vedle druhé. Na každou dáme polovičku kompotované broskve a na ni plátek hermelínu. spíchneme párátkem nebo jehlou a dáme do horké trouby zapéct. Podáváme s vařeným bramborem.