Napište mi


[CNW:Counter]

Plněný biftek se smetanovými brambory

Suroviny

80 dkg pravé svíčkové (nebo opravdu bezvadné falešné), 15 dkg anglické slaniny, 10 dkg nivy, 5 dkg lístkových oříšků, sůl, pepř, olej, 1 kg brambor, 400 ml zakysané smetany, 20 dkg eidamu, 2 velké cibule, 1/2 paličky česneku, bílý pepř, sůl a vegetu.

Postup

Svíčkovou pečeni nakrájíme na vysoké špalíčky, které pěstí naklepeme. Osolíme a vložíme do vysoké vrstvy oleje a necháme 24 - 48 hodin uležet. Brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na 2 mm plátky. Klademe je na vymaštěný plech a prokládáme plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidamem. Celé zalijeme zakysanou smetanou a okořeníme vegetou a bílým pepřem. Pečeme je asi 1 a půl hodiny v troubě při 170°C. Před dokončení brambor vyjmeme maso z oleje, osušíme je a v polovině rozkrojíme do 4/5. Lískové oříšky opražíme na pánvi bez tuku. Po té oloupeme a nasekáme na středně velké kousky, promícháme z rozemnutou nivou a touto směsí naplníme bifteky. Pečlivě uzavřeme a omotáme nakrájenými plátky anglické slaniny. Okořeníme bílým pepřem. Smažíme na oleji a dbáme aby niva nevytekla. Podáváme přelité brusinkami a s brambory se smetanou.