Napište mi


[CNW:Counter]

Kuře /bažant/ podle Murraye

Suroviny

1 bažant /kuře/, sůl, špetka mletého pepře, 2 lžíce mouky, 15dkg másla /na kuře méně/, 1 větší cibule, 1/2 kg nakrájených hub, 1 sklenka vína, 1/4 lt smetany, 5-10 dkg tvrdého sýra.

Postup

Bažanta /kuře/ rozpůlíme, každou půlku ještě na půl, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a mírně opékáme do zlatohněda na másle. Srdce a játra rozkrájíme na kostičky a přidáme do hrnce, když je bažant téměř zbarven do zlatova. Opečené díly přendáme na mísu. Do šťávy k vnitřnostem přidáme nakrájenou cibuli a nechat na mírném ohni až se cibule zbarví do zlatova. Potom přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Zvolna povaříme 5 minut. Maso opět vložíme do hrnce, zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a dáme péct nebo grilovat až se sýr roztaví a lehce zezlátne. Podáváme s rýží.