Napište mi


[CNW:Counter]

Krůta se zakysanou smetanou

Suroviny

3 dkg másla, dvě lžíce oleje, čtyři porce krůtích prsou, čtyři plátky prorostlé slaniny, jednu velkou cibuli, 25 dkg žampionů, 3 dkg hladké mouky, 150 ml vývaru, 15 dkg zakysané smetany, sůl, pepř dvě lžíce nasekané pažitky a špetku červené papriky.

Postup

Na velké pánvi rozpustíte máslo. Když začne pěnit, přidáte krůtí maso, nakrájené na centimetrové proužky a za stálého míchání je asi 8 minut osmažíme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Oheň pod pánví ztlumíme, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, kroužky cibule, a půlky drobných žampionů, Za občasného míchání směs 3 - 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přilijeme vývar, přivedeme jej k varu, a mícháme až omáčka zhoustne. Na pánev přidáme maso, směs osolíme a opepříme a přidáme trochu červené papriky. Zakryjeme a 5 minut zvolna povaříme, aby maso změklo. Přimícháme zakysanou smetanu a opatrně prohřejeme. Nesmí vařit! Ozdobíme nasekanou pažitkou.