Napište mi


[CNW:Counter]

Krůtí řízky po čínsku

Suroviny

1 velká červená paprika, 1 velká zelená paprika, velká cibule, dva stroučky česneku, 60 dkg krůtích řízků, tři polévkové lžíce oleje, sůl, bílý pepř, 1 dl suchého bílého vína, dvě polévkové lžíce octa, 1/4 l vývaru, polévkovou lžíci sójové omáčky, 12,5 dkg sojových klíčků, polévkovou lžíci solamylu a 1 lžičku cukru.

Postup

Papriky omyjeme a očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Maso umyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi zahřejeme olej a maso v něm postupně po všech stranách dohněda opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Maso vyjmeme. Ve výpeku dusíme cibuli a česnek až zesklovatí. Přidáme papriku a krátce podusíme. Vmícháme proužky masa. Podlijeme vínem, octem, vývarem a sojovou omáčkou, a dusíme ještě 5 minut. Sójové klíčky opláchneme ve studené vodě necháme dobře okapat a přidáme do masové směsi. Solamyl utřeme s trochou vodou dohladka. Vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Nakonec vše ochutíme pepřem sojové omáčkou a cukrem. Podáváme s rýží.