Napište mi


[CNW:Counter]

Krůtí ragú na pomeranči

Suroviny

1/2 kg celeru, 2 pomeranče, 2 polévkové lžíce oleje, 75 dkg krůtího masa nakrájeného na kousky, sůl, mletý bílý pepř, 1/4 l vývaru, 20 dkg smetany ke šlehání, dva žloutky a špetka cukru.

Postup

Celer omyjeme očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Pomeranče omyjeme, oloupeme a pak vydlabeme dužinu a necháme z ní okapat šťávu. Zahřejeme olej na kterém za stálého míchání necháme osmahnout krůtí maso až změkne. Přidáme celerové plátky a ještě asi 10 minut dusíme. Osolíme a opepříme. Maso z celerem vyjmeme a výpek zalijeme pomerančovou šťávou, drůbežím vývarem, smetanou a vše krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlané žloutky a vložíme zpět maso s celerem. a kousky pomerančové dužiny. Prohřejeme, ale už nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a také špetkou cukru. Podáváme s rýží.