Napište mi


[CNW:Counter]

Těstoviny s pórkem a žampiony

Suroviny

1/2 kg pórku nakrájeného na kolečka, 30 dkg nakrájených žampionů, jeden bobkový list, 5 dkg margarínu, 5 dkg hladké mouky, 1/2 litru polotučného mléka, 2 lžíce natrhané čerstvé pažitky, černý pepř, 1/2 kg čerstvých těstovin linguine nebo tagliatelle.

Postup

Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 až 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do něj přiléváme mléko. Poté jej vrátíme znovu na sporák a za pravidelného míchání necháme směs zhoustnout. Snížíme teplotu a mléko a jíšku vaříme na mírném plameni a další 2 minuty. Přisypeme zeleninu, pažitku černý pepř a necháme vše prohřát. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny al dente. Slijeme je, nasypeme zpátky do hrnce a promícháme s pórkovožampionovou omáčkou. Pokr ozdobíme čerstvou pažitkou.