Napište mi


[CNW:Counter]

Žampiónové lívance

Suroviny

Hračka 250 g, voda 250 ml, cibule nebo pórek, 1 velká cibule, 100 g 23 ks žampionu, olej na smaženi.

Postup

Hračka je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hračku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka. Do rozehřátého oleje klademe lžíci těsto, které stejnoměrné rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku. Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Hřibeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychleni můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrasky. Lívanečky můžeme podávat se zeleninovým salátem a dresingem jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši. Při přípravě lívanečku můžeme použit do těstíčka jakoukoli mrazenou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.