Napište mi


[CNW:Counter]

Melounový salát s parmskou šunkou a pomerančovým vinaigrettem

Suroviny

1 malá červená cibule nakrájená na jemné kostičky, jemně osolená, 12 čajové lžíce sladkého portského vina, 1 okurka na plátky, 600g plátků zralého vypeckovaného medového melounu, 600g plátky zralého vypeckovaného vodního melounu, 2 čajové lžičky octa z červeného vina 6 čajových lžiček olivového oleje, 1 list estragonu, šťáva z jednoho pomeranče, 120g zauzené sušené šunky.

Postup

Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájeny na jemné nudličky, a necháme 15 minut odpočinout. Sťávu z pomeranče vyvaříme a vyšleháme s olivovým olejem. Vychlazeny salát naaranžujeme na talíř, zalijeme pomerančovým vinaigrettem a dozdobíme plátky sušené šunky.