Napište mi


[CNW:Counter]

Čínská vejce s cibulovou omáčkou

Suroviny

8 vajec, 4 hrnky vody, 3 sáčky černého porcovaného čaje, 1 lžička soli, 2 lžíce sojové omáčky. 2 hvězdičky badyánu.
Cibulová omáčka: 2 cibule, 3 lžíce tuku, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu, pepř, sůl, citrónová šťáva, 3 hrnky vody.

Postup

Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut. Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme. Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin. Poté je vyjmeme a oloupeme. Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme. Přidáme masox a vaříme asi 20 minut. Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.