Napište mi


[CNW:Counter]

Pečené fazole s mrkví

Suroviny

10 dkg mrkve, tři jablka, dvě lžíce oleje, 20 dkg sterilizovaných červených fazolí, tři cibule, dva stroučky česneku, bobkový list, půl litru zeleninového vývaru, 7 dkg rajčatového protlaku, jednu lžičku ostré hořčice, dvě lžíce octa, sůl a pepř.

Postup

Na lžíci oleje opékáme asi 5 minut fazole, pak je opláchneme studenou vodou a dáme okapat. Rozpálíme troubu na 180°C, cibuli a česnek drobně nakrájíme spolu s bobkovým listem a zlehka osmažíme. Přidáme fazole a vývar přivedeme k varu. Umícháme rajčatový protlak s octem a hořčicí a a přimícháme do fazolové směsi. Mrkev a jablko oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, jablko rozčtvrtíme odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a dáte podusit. Zlehka podušenou zeleninu přidáme k fazolím, opepříme, osolíme, přeložíme do ohnivzdorné mísy a přikryté alobalem pečeme 30 minut.