Napište mi


[CNW:Counter]

Sýrový nákyp s bylinkami

Suroviny

30 dkg sýra Goudy, svazeček zelené petrželky, půl svazečku kopru, 4 lístky šalvěje, šest vajec, 4 dcl mléka, šest lžic másla, 10 dkg hladké mouky, bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, cibuli, konzervu rajčat a tuk na vymazání formy.

Postup

Sýr nastrouháme, opereme kopr petržel a šalvěj. pár snítek dáme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme nadrobno. Potom rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutků. Svaříme mléko s máslem, pepřem a muškátovým oříškem. Do horké tekutiny přisypeme mouku a mícháme, dokud se hustá hmota neodlepuje ode dna. Odstavte z plotny a vmícháme postupně žloutky. Pak přidáme sýr s nasekanými bylinkami. Z bílků našleháme sníh. Velice opatrně ho zamícháme do sýrové kaše. Vymažeme formu, a kaši do ní nalijeme. Rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme okapaná a propasírovaná rajčata. Povaříme, osolíme a opepříme. Omáčku podáváme k nákypu zdobenému bylinkami.